Dat bericht The Wall Street Journal op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen. Het uitlekken daarvan heeft al geleid tot flinke stijgingen voor de aandelenkoersen van zowel AOL als Yahoo. De beurskoers van Yahoo steeg 13 procent.

Investeerders Silver Lake Partners en de Blackstone Group hebben interesse getoond om samen met AOL Yahoo op te kopen. Volgens de bronnen van de Amerikaanse zakenkrant zijn er nog zeker twee of drie andere investeerders die mogelijk geïnteresseerd zijn in de overname.

Moeilijke overname

Het gaat om verkennende gesprekken tussen AOL en de investeerders. Yahoo is nog niet betrokken bij de onderhandelingen. Het kan zijn dat het initiële overleg niet tot een overnameverzoek komt, omdat het een complexe zaak is. AOL heeft een beurswaarde van 2,86 miljard dollar, veel minder dan de 20,56 miljard dollar die Yahoo waard is.

Ook mediabedrijf News Corp zou interesse hebben getoond om zich te mengen in de overnameplannen, bericht techblog All Things D.

Ict-geldschieter

Silver Lake is bij veel ict-gerelateerde bedrijven een financiële macht achter de schermen. Recent heeft het via een investeringsgroep een meerderheidsbelang in Skype verkregen. Langer geleden was de ict-geldschieter betrokken bij de opkoop van Avaya en de verzelfstandiging van Philips' chipdivisie NXP.