"We annuleren de Apple Expo als gevolg van de vernietigende en tragische gebeurtenissen van de afgelopen week", zo laat Steve Jobs, CEO van Apple, in een persverklaring weten. "We betreuren het dat met deze beslissing klanten en ontwikkelaars teleurgesteld worden, maar hun veiligheid is onze grootste zorg."

De expo stond gepland van 26 tot 30 september in Porte de Versailles in Parijs. Op de expo zou de aandacht uitgaan naar nieuwe producten van Apple die het bedrijf al eerder dit jaar gelanceerd had. De twee belangrijkste producten waren het nieuwe besturingssysteem Mac OS X v10.1 en de iDVD 2-software waarmee thuisgebruikers eenvoudig dvd's kunnen branden.

Het was sowieso niet de verwachting dat Apple dit jaar nieuwe revolutionaire producten zou tonen. Het bedrijf had dat al eerder aangekondigd. "Het nieuwe besturingssysteem Mac OS X en de dvd-brander zijn twee heel belangrijke producten geweest die we al eerder dit jaar gelanceerd hadden. Daarom zijn we niet van plan met iets nieuws te komen", zo liet Jobs eerder weten.