Apple zou in het geheim een ontwikkelpakket (sdk) voor zijn iWatch hebben uitgebracht. Een selectie groepje externe ontwikkelaars, waaronder Facebook, zouden al apps voor de onuitgebrachte Apple-wearable hebben gemaakt, meldt 9to5Mac op basis van twee eigen bronnen. De site stelt dat de iWatch vanaf de start al externe apps kan draaien.

Dinsdagavond

Apple zou de sdk pas openbaar maken zodra de iWatch is aangekondigd. De verwachting is dat dat dinsdagavond gebeurt, tegelijk met de presentatie van de nieuwe iPhone 6. Over de iWatch gaan al maanden geruchten. De smartwatch zou in twee formaten verschijnen en beschikken over NFC voor mobiele betalingen.

Android Wear

Met de aparte appstore voor wearables volgt Apple het voorbeeld van Google, dat voor zijn Android Wear ook een eigen afdeling in zijn Play Store heeft ingericht. LG, Samsung en Motorola hebben al horloges met Android Wear op de markt gebracht. Onder meer Sony en Asus hebben afgelopen week tijdens de IFA-beurs in Berlijn ook Android Wear-horloges aangekondigd.