De Zwiterse spoorwegmaatschappij SBB had eerder al een overeenkomst gesloten met Apple over het gebruik van de historische stationsklok op de iPhone, nadat het tot zijn ontsteltenis had opgemerkt dat Apple zonder toestemming het iconische design van de klok had gebruikt.

De overeenkomst is gesloten in oktober, zo is nu bekend geworden. Het Zwitserse dagblad Tages-Anzeiger maakt melding van de overeenkomst op basis van enkele anonieme bronnen. SBB weigert tegen onder meer persbureau AFP het bericht te bevestigen.

SBB is trots op gebruik door Apple

SBB zei eerder tegen AFP dat het spoorwegbedrijf de zaak niet op de spits wilde drijven en zocht naar een oplossing. “We zijn er trots dat zo'n belangrijk merk als Apple het design wil gebruiken", was toen de verklaring van SBB. Apple ging in iOS6 dan ook door met het gebruik, waarschijnlijk omdat toen al een einde van het dispuut in zicht was.

Het ontwerp van de stationsklok stamt uit 1944 en komt van de Zwitserse ontwerper Hans Hilfiker. Het wordt nog steeds gebruikt op de stations van SBB, meldt AFP.