De gesloten overeenkomst is gemeld door de Zwitserse spoorwegen SBB, die Apple had aangeklaagd voor diefstal van het wereldberoemde klokdesign. De inbreuk makende firma die alsnog betaalt voor het ontwerp doet zelf geen melding van de deal.

Mac-nieuwsblog OneMoreThing.nl heeft eerder al de twee klokken naast elkaar gezet: Klik voor groot

Het Zwitserse nationale spoorwegbedrijf geeft Apple nu toestemming om het klokontwerp uit 1944, dat toen speciaal voor SBB is gemaakt, te gebruiken voor iPhones en iPads. Beide bedrijven houden geheim hoeveel Apple hiervoor betaalt en of dat een eenmalig bedrag of een doorlopende betaling per apparaat is. De SBB voert zelf ook horloges met zijn klassieke klok.

Retina-foto zonder toestemming

Ondertussen heeft Apple een nieuwe beschuldiging van rechteninbreuk voor de kiezen gekregen, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register. De Zwitserse fotografe Sabine Liewald stelt dat de Mac-maker een foto van haar zonder toestemming heeft gebruikt voor een reclamecampagne.

Apple heeft de bewuste foto (Eye Closeup) weliswaar in handen gekregen via Liewalds Amerikaanse vertegenwoordiger, maar dat was alleen voor layout-doeleinden en niet voor commercials. Volgens de in New York ingediende aanklacht heeft Apple eerder laten weten de foto niet te zullen gebruiken voor advertentiecampagnes voor zijn MacBook Pro met Retina-scherm. Vervolgens heeft het bedrijf dat toch gedaan, aldus de aanklager.