Apple heeft plug-ins voor iCloud-bladwijzers uitgerold voor de Windows-versies van Firefox en Chrome. Cloudplatform iCloud bewaart de webpagina’s met bladwijzers die zijn ingesteld op een iPhone, iPad, iPod Touch, Mac en pc. Hierdoor kunnen mobiele Apple-gebruikers ook doorwerken op een Windows-pc, en daarbij kiezen voor andere browsers.

De extensies 'iCloud-bladwijzers' voor zowel Firefox als Chrome werken alleen op Windows 7 en Windows 8. Gebruikers van Microsofts eigen Internet Explorer konden al langer iOS-bladwijzers synchroniseren via het iCloud-configuratiescherm (2.1.2) voor Windows. Daarmee kunnen contacten, agenda's en bladwijzers automatisch up-to-date worden gehouden tussen iOS-apparaten, een Mac en een Windows-pc.

Sleutelen aan iCloud

Apple blijft ondertussen verder sleutelen aan zijn cloudplatform. Tegelijkertijd met de (traditioneel moeizame) uitrol van zijn nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 7 is ook de look-and-feel van het webportaal van iCloud op de schop gegaan.

Apple biedt iCloud-gebruikers 5GB gratis opslag voor documenten, een reservekopie en mail aan. Met de kanttekening dat aangeschafte muziek, films, apps, boeken, tv-programma’s en de dienst Fotostream niet meetellen. iCloud telt door de verplichte koppeling met aangeschafte iDevices sinds de lancering in 2011 intussen meer dan 300 miljoen gebruikers. Toch is de dienst nooit een echte concurrent geweest van populaire cloudopslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive.