Het is aan de ene kant te begrijpen: Apple wil niet dat anderen grof geld verdienen aan het tonen van livestreams van het WWDC-event volgende week. Want dat doet AltConf namelijk, hoe alternatief ze zich ook afficheren. Voor 300 dollar krijgen developers een plekje in de zaal om Apple's livestream te kijken. Dat schoot Apple in het verkeerde keelgat, en die stuurde een dreigbrief die de streaming verbiedt, meldt 9to5Mac.

Exclusief evangelie

Aan de andere kant is het natuurlijk wel erg triest dat Apple op deze manier zijn eigen loyaalste fans en developers de kans ontzegt om samen, buiten de WWDC, in hoger sferen te geraken van het evangelie van Steve Jobs. Want die 300 dollar, dat is de toegang tot de conferentie, het bekijken van de WWDC-livestreams is facultatief.

Jammer dan, zegt Apple, het is onze exclusieve content. Fans kunnen er in hun eentje naar kijken vanachter hun Macbook, maar gezellig in een zaal, dat verbieden we. Voorgaande jaren toonde AltConf ook livestreams, toen had Apple geen enkel bezwaar.

Daniel Jalkut on Twitter