Het nieuwe programma iPhoto, voor het bewerken van digitale foto's, past in de `digitale hub'-strategie van Apple, waarbij de computer als centrum fungeert voor de groeiende reeks digitale apparaten die consumenten bezitten. Eerder bracht Apple in dit kader al iTunes, iMovie en iDVD uit. Het gratis te downloaden iPhoto wordt alleen voor Mac OS X uitgebracht, volgens Apple-CEO Steve Jobs omdat het programma zo optimaal gebruik kan maken van de grafische mogelijkheden van het nieuwe besturingssysteem. Het programma moet het beheren van een verzameling digitale foto's makkelijker maken. De software is enigszins gebaseerd op iTunes. De gebruiker kan net als bij dit mp3-programma verschillende `afspeellijsten', in dit geval fotoalbums, samenstellen. Deze fotoalbums kunnen via iTools online worden gezet. Daarnaast kunnen zij via iPhoto online afdrukken van hun foto's bestellen. Verder kan met het programma een fotoboek worden ontworpen dat eveneens online is te bestellen. Een fotoboek met tien pagina's gaat 29,95 dollar kosten. Nog niet bekend is of de online diensten ook in Nederland geleverd gaan worden.

iBook

Steve Jobs onthulde verder een nieuwe iBook met een 14 inch-scherm. De huidige iBook heeft een 12 inch-scherm. Het nieuwe topmodel in Apples laptop-lijn voor consumenten wordt geleverd met een 600 MHz G3-processor, 256 MB geheugen, een harde schijf van 20 GB en een Combodrive. De computer is geprijsd op zo¹n 2600 euro inclusief BTW. Van de huidige iBook-lijn wordt de versie met een dvd-speler geschrapt. Van de overige modellen wordt de prijs verlaagd. De versie met 500 MHz G3-processor en cd-rom wordt honderd dollar goedkoper en is nu geprijsd op 1199 dollar. De iBook met 600 MHz-processor en ComboDrive kost voortaan 1499 dollar, tweehonderd dollar minder dan voorheen. In Nederland kosten de computers respectievelijk 1664 en 2140 euro.

Adobe

Op één belangrijke applicatie is het nog wachten: Photoshop. Producent Adobe gaf maandag tijdens Jobs' keynote wel een preview van het programma, maar de release laat nog op zich wachten. Photoshop zal voor het eerst voorzien zijn van een spellingchecker, zo bleek uit de demonstratie maandag.