Dat meldt Wired-blog Listening Post. Nadat Apple half augustus de bedrijven Profit Pod en Tightpod per brief sommeerde om van naam te veranderen, richt de Ipod-fabrikant zich nu op bedrijven die het woord 'podcast' gebruiken als onderdeel van hun bedrijfs- of productnaam.

Eigenaar Russel Holliman van Podcast Ready ontving een brief van Apple waarin hem werd opgedragen de begrippen 'Podcast Ready' en 'Mypodder' niet langer te gebruiken. Holliman is bereid desnoods het gebruik van 'Mypodder' te staken, maar niet dat van 'Podcast Ready', zo meldt Listening Post. Volgens het blog is 'podcast' weliswaar afgeleid van Apples Ipod, maar geldt het begrip nu als algemene term voor audioshows die te downloaden zijn.

Podcast Ready downloadt podcasts waarop gebruikers geabonneerd zijn direct naar de mp3-speler, wanneer deze op de pc wordt aangesloten.

Op het Zdnet-blog meent Russel Shaw de reden te hebben ontdekt van Apple's klopjacht op bedrijven met afgeleiden van het woord 'Ipod' in hun bedrijfsnaam. Volgens Shaw zijn er eigenlijk drie redenen. Zo blijkt uit documenten die Apple indiende bij het Amerikaanse patentbureau, dat het bedrijf probeert om het handelsmerk ''Ipodcast' te registreren.

Daarnaast ondervindt Apple problemen bij het verkrijgen van een definitief akkoord van patentbureau voor het handelsmerk 'Ipod'. Tenslotte heeft Apple handelsnamen vastgelegd die aangeven dat het de naam Ipod niet alleen wil reserveren voor apparaten, maar ook voor andere handelswaar.