Apple lijkt een juridische strijd te zijn begonnen tegen bedrijven die producten verkopen waarin het woord 'pod' voorkomt, als afgeleide van het merk Ipod. Zo hebben de producenten van producten als de Profit Pod en Tightpod een brief ontvangen van de advocaten van Apple. In de brief wordt gesommeerd om met de verkoop van het product en het gebruik van de naam te stoppen, zo meldt The Financial Times.

Dave Ellison van het bedrijf Mach5products dat de Profit Pod maakt, piekert er niet over om aan het verzoek van Apple gehoor te geven. "Ons product wordt niet verkocht aan consumenten. Bovendien hebben we deze merknaam al vijf jaar geleden verzonnen, nog voordat iemand van de Ipod had gehoord die pas in 2001 op de markt kwam."

Tightpod is een verzamelnaam voor beschermhoesjes voor elektronische apparaten zoals laptops en mp3-spelers. Volgens een woordvoerder is het bedrijf best bereid om de naam Tightpod te wijzigen als Apple de onkosten wil betalen.

Het succes van de Ipod heeft geresulteerd in het ontstaan van veel termen die zijn afgeleid van de mp3-speler. Zo zijn de begrippen podcasting en podshow deels ontleend aan dit product.