De update is ongeveer wat een servicepack is voor Windows en lost dan ook vooral storende problemen op. Zo zijn diverse problemen met de stabiliteit van het besturingssysteem opgelost, waarbij de hele machine onderuit ging en netwerkproblemen optraden. Applicaties moeten nu stabieler draaien. Daarnaast zijn fouten uit diverse applicaties geperst en is op een aantal punten de performance verbeterd.

Nieuw is de mogelijkheid om Samsung D600E en D900i gsm's bij te werken. Er is ondersteuning toegevoegd voor het originele RAW-formaat van Canon, Hasselblad, Sony en Nikon. Verder is het aantal ondersteunde routers voor draadloze netwerken uitgebreid.

Beveiligingsproblemen

Opvallend is verder dat Apple een 11-tal gaten in de programmatuur dicht, nadat het bedrijf vorige week al Quicktime en iPhoto moest oplappen. Er zijn problemen met Safari/Mail die gevoelig zijn voor een buffer-overflow, de mogelijkheid een verwijderde applicatie te starten vanaf een Time Machine-backup en een lek in de implementatie van NFS dat ervoor kan zorgen dat een computer crasht of zomaar code gaat uitvoeren.

Andere problemen zitten in de ondersteuning van de directory, de technologie voor ouderlijk toezicht en de grafische X-server. De CVE rating van de meeste problemen is terug te vinden op de support-site van Apple.