Apple pakt een tweede kans met beide handen aan om een oude patentzaak tegen Samsung nieuw leven in te blazen. Eerder kreeg Apple van de bekende patentenrechter Lucy Koh een schadevergoeding toegewezen, maar een hogere rechtbank heeft Koh gemaand haar uitspraak te heroverwegen.

De zaak kan nu worden overgedaan en Apple heeft deze week die mogelijkheid met beide handen aangegrepen. Het gaat om overtredingen op drie patenten, waarvan twee er met het in- en uitzoomen te maken hebben met gebruik van vingers. De validiteit van enkele van die patenten worden overigens door het Amerikaanse patentenbureau betwist.

Oude producten, maar ook nieuwe rechtszaak

Overigens betreft het producten van Samsung die al twee jaar oud zijn. Een importban heeft zodoende weinig effect. Apple vraagt de rechtbank de zaak op 30 januari te behandelen.

Een andere rechtszaak, die meer impact kan hebben op het uitbrengen van toekomstige modellen door Samsung, staat op de rol voor maart van komend jaar. In die rechtszaak valt Apple ook de nieuwste producten van Samsung aan.

Joint Stipulations