De eerste telefoons die uit de samenwerking zullen voortkomen zijn waarschijnlijk 3G-modellen waarop muziek kan worden afgespeeld die eerst op de pc is gedownload. Later zullen ook gsm's volgen die direct toegang kunnen krijgen tot Itunes, de online muziekwinkel van Apple. De eerste 'Ipod'-telefoons worden nog dit jaar verwacht.

Softbank is na de recente overname van de Japanse tak van Vodafone het twee na grootste telecomconcern in het land, na marktleiders NTT Docomo en KDDI. NTT Docomo heeft aangekondigd ondersteuning te gaan bieden voor het afspelen van muziek die afkomstig is van online muziekwinkels die Windows DRM 10-technologie gebruiken. Klanten van NTT Docomo kunnen daardoor op hun mobiele telefoon muziek beluisteren die afkomstig is van Itunes-concurrenten.

Hoewel Apple's Ipod en de muziekwinkel Itunes in veel landen marktleider zijn als het gaat om legale muziekdownloads, is de Japanse markt vooral gericht op downloads via mobiele apparaten. In 2005 werd volgens de Japanse muziekindustrie 96 procent van de 268 miljoen liedjes aangeschaft via een mobiel apparaat.

Eerder werkte Apple samen met Motorola aan de 'Rokr'-telefoon die ook Itunes-mp3's kon afspelen, en verscheen een script waardoor ook Sony-Ericssons W800-gsm met de Apple-liedjes uit de voeten kon. De directe toegang tot Itunes zonder tussenkomst van de pc, is echter nieuw voor de nog te ontwikkelen telefoons.