Gebruikers van de witte en zwarte laptops van Apple klagen al een paar weken dat hun Macbook zichzelf herhaaldelijk afsluit. Apple roept die gebruikers nu op om contact op te nemen met de klantenservice, waarmee het bestaan van het probleem erkend wordt. Een oorzaak voor de problemen heeft Apple nog niet bekendgemaakt, zo meldt DailyTech.

Tuaw, het onofficiële Apple-weblog, besteedde eerder aandacht aan mogelijke oorzaken van de shutdown-problemen. Het blog verwees naar een Duits artikel waarin een onderzoeker meent de oorzaak te weten. Een kabel tussen de hittesensor en de passieve koeling van de processor zou te kort zijn.

Tijdens het gebruik van de Macbook zet de passieve koeling uit door de hitte. Door die hitte kan de isolatielaag van de te strak gespannen kabel smelten of scheuren, waardoor de onderliggende ijzerdraden bloot komen te liggen en kortsluiting veroorzaken.

Als de Macbook is afgesloten, daalt de temperatuur van de koeling en wordt de kortsluiting opgeheven, waardoor de computer weer gebruikt kan worden. Deze theorie over de oorzaak is nog niet bevestigd.