"Podcasting is de radio van de toekomst", weet Apple-bestuursvoorzitter Steve Jobs. Wie een abonnement neemt op een podcast, is ervan verzekerd dat nieuwe uitzendingen automatisch worden gedownload. Vervolgens kunnen de uitzendingen via automatische synchronisatie naar de iPod worden gekopieerd.

Het podcastoverzicht in iTunes 4.9 bevat meer dan drieduizend podcasts. Bekende podcasttitels zijn onder meer de Daily Source Code van Adam Curry en The Dawn and Drew Show. Ook staan er podcasts in van 'professionele' radio-omroepen, zoals de BBC, ABC News en Disney.

De nieuwe versie van iTunes 4.9 is gratis op te halen via de Apple-site. Bezitters van een iPod met clickwheel of een iPod mini kunnen daar ook een gratis iPod-software-update met het nieuwe podcastmenu downloaden.

De toevoeging van podcasting aan iTunes komt niet als een verrassing. Eind mei kondigde Jobs al aan dat de nieuwe versie van het muziekprogramma podcasting zou ondersteunen.

Ook Adam Curry, één van de bedenkers van podcasting, liep in zijn uitzendingen al regelmatig vooruit op de nieuwe versie van iTunes. Afgelopen weekeinde presenteerde Curry de tweehonderdste uitzending van zijn podcast de Daily Source Code.