De nieuwe desktoplijn van Apple is uitgerust met Intel Core 2 Duo-processors met een snelheid tot 2,8 GHz met breedbeeldschermen van 20 en 24 inch. De hele computer is geïntegreerd in de dunne aluminium behuizing van het beeldscherm. Van binnen zit tot maximaal 4 GB 667-MHz geheugen en een Radeon-grafische kaart van ATI. De opslagruimte is tot 1 terabyte uit te breiden.

Volgens Apple hebben Mac-gebruikers behoefte aan deze opslagcapaciteit door de snelgroeiende verzameling digitale foto's, films, en muziek.

De Imac met 20-inch beeldscherm is met een introductieprijs van 1199 euro 300 euro voordeliger dan zijn voorganger. Bij de 24-inch Imac is de prijs verlaagd met 250 euro tot 1749 euro, aldus Apple.

.Mac

Wat foto's betreft, heeft Apple dinsdag ook de nieuwe .Mac-dienst Web Gallery geïntroduceerd die gebruikers in staat stelt om foto's en films via internet te delen. Met - het eveneens vernieuwde - Ilife '08 kunnen gebruikers een online fotoboek aanmaken en deze beschikbaar stellen aan wie ze maar willen. De opslagcapaciteit bij Web Gallery is verhoogd tot 10 GB.

Tot slot heeft Apple ook zijn softwarepakket Iwork vernieuwd. Aan Iwork '08 is onder meer de nieuwe spreadsheettoepassing Numbers toegevoegd die het werken met werkbladen en tabellen gemakkelijker en grafisch mooier moet maken. Het pakket is geschikt voor Mac OS X 10.4.10 of hoger en gaat over de toonbank voor 79 euro.