De computerfabrikant heeft een schikking getroffen met de groep iPod-gebruikers die eind 2003 een class action rechtszaak heeft aangespannen. De uitspraak in zo'n zaak geldt voor een hele groep, in dit geval ongeveer twee miljoen Amerikanen, zo meldt persbureau Reuters.

Afgesproken is dat consumenten die voor 31 mei 2004 een iPod van de eerste, tweede of derde generatie hebben gekocht en meedoen met de aanklacht, recht hebben op verlenging van de garantieperiode of compensatie.

De meeste gedupeerden hebben tussen april 2003 en juli vorig jaar een iPod gekocht. Bij aankoop zat er een jaar garantie op de toestellen. Beloofd werd dat de muziekspelers zeker acht uur lang kunnen spelen zonder opgeladen te hoeven worden. Bij veel van deze apparaten wordt die tijd helemaal niet gehaald of gaan de batterijen te snel stuk, zo klagen de gebruikers.

Van de iPod-bezitters die een aankoopbewijs kunnen overleggen, wordt de garantieperiode met een jaar verlengd. Gebruikers die met een kapotte batterij zitten, kunnen een aanvraag indienen voor een nieuwe iPod. Ook kunnen ze ervoor kiezen om hun huidige muziekspeler te laten repareren of kiezen voor een waardebon ter waarde van vijftig dollar, te besteden bij Apple.