Verschillende Zweedse media berichten dat Apple Polar Rose heeft overgenomen. Beide bedrijven weigeren commentaar te geven op deze kwestie, maar Apple laat wel het volgende aan CNET weten: "Apple koopt van tijd tot tijd kleinere technologiebedrijven, en we doen over het algemeen geen uitspraken over onze bedoelingen en plannen."

Volgens 'zeer betrouwbare' bronnen van TechCrunch heeft Apple het bedrijf overgenomen voor rond de 29 miljoen dollar. In 2007 introduceerde Polar Rose een browser-plugin om gezichten online te herkennen, later kwam het bedrijf met een speciale tool voor Facebook en Flickr. Een recent filpje toont een app, genaamd Recognizr, waarmee gefotografeerde gezichten in video's en sociale netwerken kunnen worden herkend.

Dienst offline

Op 6 september liet Thijs Stalenhoef, director of solutions van Polar Rose, via een blogpost weten de gratis dienst te sluiten voor het publiek. "Onze dienst trok aardig wat geïnteresseerde gebruikers en dat leidde op zijn beurt weer tot interesse van grotere bedrijven in licenties op onze technologie." Dat was zo lucratief dat er geen aandacht meer ging naar de gratis dienst, vandaar dat die gesloten werd, legt Stalenhoef uit. "Jullie gaan misschien in de toekomst onze technologie terugzien in de producten van onze licentiehouders."

Apple heeft al een aantal producten, iPhoto en Aperture, die gebruik maken van gezichtsherkenning. Polar Rose zou daar een aanvulling op kunnen zijn. Daarnaast kan het bedrijf helpen gezichtsherkenning naar de iPhone en iPod Touch te brengen.