De geruchten over een tweede Apple Store doen al geruime tijd de ronde. Hofstad Den Haag is daarbij ook al genoemd. De contracten zijn nu getekend, weet de Nederlandse Apple-nieuwssite iPhoneclub te melden op basis van anonieme tipgevers.

Designpand in historische winkelstraat

Apple neemt volgens deze bronnen straks zijn intrek in de ruimte waar nu meerdere winkels zitten in de historische winkelstraat de Passage te Den Haag. Het gaat vooral om boekhandel Verwijs, die nu samengaat met De Slegte en dus zijn Passage-pand van drie verdiepingen verlaat. Die onlangs nog gerenoveerde ruimte heeft een vloeroppervlak van 1750 vierkante meter.

Het monumentale pand waar nu nog de grote boekhandel Verwijs zit: Klik voor groot Via: Selexyz.

Daarnaast zou de aankomende tweede Nederlandse winkel van Apple zelf ook de kelderruimte van Verwijs (Passage 39) innemen plus nog twee aanpalende winkels. Dit zijn schoenenwinkel Ecco (Passage 45) en damesmodezaak Gerry Weber (Passage 40). In totaal wordt de aankomende Apple Store daarmee groter dan de 2500 vierkante meter die de winkel in Amsterdam beslaat.

De in drie stukken verdeelde overdekte winkelstraat van de Passage in Den Haag:
Grotere kaart weergeven

iPhoneClub weet uit de nu gesloten onderhandelingen te melden dat Apple ook vrij zicht op zijn aankomende winkel heeft bedongen. De jaarlijks terugkerende grote kerstboom in het centrum van de Passage mag niet meer zodra de Apple Store opengaat.

Renovatie Hirschgebouw

Vacatures voor personeel voor de Haagse Store zijn vorige maand al gespot door iPhoneclub. Dat hoeft niet te betekenen dat de winkelopening nabij is. In het geval van de Amsterdamse winkel heeft het bijna twee jaar geduurd voordat Apple daar de deuren opende. Dit mede vanwege een grootschalige renovatie, waarvoor het rijksmonument het Hirschgebouw op de schop ging. Dat heeft nog geleid tot een weigering voor de bouwvergunning, wat de gemeente Amsterdam naast zich neer heeft gelegd.

Update: Detail over kerstboomban toegevoegd.