AppleInsider ontdekte een nieuwe patent dat aan Apple werd toegewezen. Het patent dat de naam 'Low Threshold Face Recognition' beschrijft het herkennen van een gebruiker aan de hand van een opname van de front-camera.

De foto die gebruikt wordt is van relatief lage kwaliteit om batterij te sparen. Door verschillende filters toe te passen moeten gezichtskenmerken toch duidelijk worden.

Puntje van de neus

Het herkennen van de gebruiker gebeurt volgens het patent aan de hand van gezichtskenmerken die veel informatie bevatten. Dit kunnen bijvoorbeeld de ogen of de mond zijn, maar ook het puntje van de neus wordt genoemd in de patentbeschrijving.

Koppelen aan profiel

Het patent beschrijft verder hoe de gezichtskenmerken aan een gebruikersprofiel te koppelen moeten zijn. Dat maakt het mogelijk dat meerdere personen gebruik maken van een apparaat, terwijl ze elk hun eigen instellingen behouden.

Vanwege het lage energieverbruik van deze optie zou het continu aan kunnen staan. De gebruiker wordt op die manier direct herkend als hij het apparaat pakt.