Apple miste eerder een door zichzelf gestelde deadline waarin het belooofde Windows 7 eind 2009 werkend te krijgen op Intel-Macs. Daarvoor is een update nodig voor de Boot Camp-software, die het mogelijk maakt om tegelijkertijd Mac OS X en Windows op een Apple-machine te draaien. Die update is er waardoor dualboot met het eind oktober uitgekomen Windows 7 nu mogelijk is, aldus Apple.

Het bedrijf belooft gratis ondersteuning voor de 32-bit en 64-bit versies van de Windows 7-uitvoeringen Home Premium, Professional en Ultimate. Daarnaast verhelpt de nu uitgebrachte Boot Camp-update een paar MacBook-problemen en voegt het ondersteuning toe voor draadloze toetsenborden en muizen.

Drivers

Daarnaast worden er drivers geleverd voor de 24 en 27 inch iMacs en een grafische firmware update die moet zorgen dat de videochips GeForce 7300 en 7600 GT werken. Ook zijn er drivers voor andere grafische chips, meldt The Register.

De update komt niet zonder problemen. Verschillende gebruikers kunnen Windows 7 niet installeren of hebben na installatie te maken met een slecht functionerend trackpad. De update is alleen voor nieuwe Macs die draaien op een Intel-processor. Sommige oudere modellen vallen buiten de boot.