Apple spande de zaak aan tegen Amazon en laatstgenoemde vroeg daarom de rechtbank te bepalen dat ze het woord wel in de naam mochten hebben. Apple heeft nu een overeenkomst gesloten met de online boekwinkel waarin de iOS-maker belooft geen rechtszaak meer te zullen voeren over de naam, zo meldt Reuters. Amazon heeft daarop ook zijn zaak om de naam wél te mogen gebruiken laten vallen.

Unilaterale beslissing

Amazon gebruikt de naam Appstore voor zijn apparaten in de Kindle-lijn die Android draaien. Eerder droeg die webwinkel de naam ‘Android Appstore’, maar Amazon liet daar later de term ‘Android’ uit vallen. Dit tot onvrede van Apple, die toen al reeds enige tijd in een rechtszaak verwikkeld was om de merknaam.

Volgende maand zou de juryzaak van start gaan, maar Apple laat het dus niet zo ver komen. Een advocaat van Amazon vertelt aan Reuters dat de beslissing om de rechtszaak te staken unilateraal door Apple is genomen. Apple laat weten de noodzaak ervan niet meer in te zien.

Eerdere overwinning Amazon

Amazon boekte eerder dit jaar een overwinning in de strijd, toen de rechtbank bepaalde dat het voeren van de naam ‘appstore’ niet verwarrend is voor consumenten, omdat zij met heel verschillende platforms werken. Een Android gebruiker gaat niet naar Apple’s winkel en andersom, dus de term ‘appstore’ is geen misleidende reclame.

De twee techbedrijven begraven de strijdbijl en dienen het verzoek in de rechtszaak te schrappen:

Dismissal of Apple-Amazon "App Store" Lawsuit

Via: MacRumors.