Apples iCloud-portaal is uit bèta gehaald en beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. De website die tot dusver enkel toegankelijk was voor ontwikkelaars heeft een update gekregen. Daarmee heeft de clouddienst, die data van gebruikers met Apple-apparaten en Windows Vista en Windows 7 synchroniseert, nu ook officieel alle voormalige diensten van MobileMe overgenomen.

Het webportaal iCloud.com heeft enkele nieuwe onderdelen gekregen. Apple lanceert onder meer een nieuwe webapp voor e-mail met onder meer een VIP-lijst. Daarbij worden notificaties gestuurd wanneer belangrijke contacten e-mails sturen. Verder heeft ook de app 'Find My iPhone or iPad', waarmee de locatie van iOS-apparaten kan worden achterhaald een update gekregen.

Roerig verleden

iCloud is de opvolger van Apples voormalige clouddienst MobileMe, waar eind juni de stekker uit is getrokken. Het geplaagde MobileMe werd gelanceerd in juli 2008 en had flinke opstartproblemen en bugs. In die eerste fase verdwenen duizenden e-mails en lag de dienst drie weken plat.

Ook iCloud, dat een jaar geleden al werd opengesteld voor ontwikkelaars, heeft al de nodige problemen opgeleverd. In augustus bleek nog dat via social engineering gemakkelijk toegang was te verkrijgen tot iCloud-accounts. De verificatie die Apples helpdesk al die tijd had geeist, was met een simpele truc te kraken.