Deze toegang komt tot stand dankzij software die content kan vertalen in braille of spraak. De toezegging van Apple is een gevolg van een overeenkomst tussen het softwarebedrijf en de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Massachusetts en de National Federation of the Blind, zo schrijft Cnet.

iTunes

Om te beginnen zal Apple voor het eind van dit jaar iTunes U, het onderdeel van iTunes voor educatieve content, volledig voor blinden toegankelijk maken. Vervolgens wordt de rest van de iTunes-toepassing en het overgebleven deel van de webwinkel vóór 30 juni 2009 geschikt gemaakt voor blinde bezoekers. Nieuwe versies van iTunes zullen meteen te gebruiken zijn door visueel gehandicapten.

Verder zal Apple 250.000 dollar bijdragen aan de Massachusetts Commission for the Blind, zodat deze organisatie technologie kan aanschaffen waarmee internet en computerprogramma's beter toegankelijk voor blinden worden.

College volgen

Met name vanwege de toegang tot iTunes U, een online programma waarmee studenten op sommige universiteiten colleges kunnen volgen, was Apple aan de broek getrokken. "Iedereen, inclusief mensen met een handicap, moet deze culturele en educatieve informatie tot zich kunnen nemen', zo zegt Steven Rothstein van de Perkins School for the Blind tegen Boston Herald.com.

In augustus schikte de National Federation of the Blind al een rechtszaak tegen winkelketen Target over de toegankelijkheid van Target-site. Target moest daarbij 6 miljoen dollar aan de organisatie betalen en de site geschikt maken voor blinden.