In het afgelopen kwartaal, dat op 30 september eindigde, behaalde Apple een winst van 546 miljoen dollar. Dat is 27 procent meer dan de winst in dezelfde periode van 2005. De omzet steeg in een jaar tijd met 24 procent tot 4,8 miljard dollar.

Apple verkocht in het afgelopen kwartaal 1,6 miljoen Macintosh-computers en 8,7 miljoen Ipod-muziekspelers. Dat is meer dan de 8,5 miljoen Ipods waarop analisten hadden gerekend. In een jaar tijd steeg het aantal verscheepte Mac-computers met 35 procent. Het aantal verscheepte Ipods steeg in een jaar tijd met 30 procent.

Volgens Cook heeft de recente restyling van de Ipod Nanos de verkoop van de muziekspeler gestimuleerd. Binnenkort kan Apple concurrentie verwachten van Microsoft als het bedrijf zijn muziekspeler Zune op de markt brengt. Dit gebeurt waarschijnlijk in november.

Apple benadrukt overigens wel dat de kwartaalcijfers 'voorlopig' zijn. Binnen het bedrijf loopt nog een onderzoek naar de manier waarop er is omgegaan met aandelenopties. Het onderzoek richt zich op het zogeheten backdating van opties. Hierbij wordt de datum van opties teruggezet waardoor het in de boekhouding lijkt alsof de opties al langer in het bezit zijn van de topmannen. Backdating is verboden volgens de Amerikaanse wet.