Apple – bescheiden als altijd – spreekt van de 'muis van de toekomst'. En omdat de naam muis een beetje saai is voor de 'muis van de toekomst' noemt de computermaker het apparaat de 'Mighty Mouse'.

Wat kunnen we allemaal met deze nieuwe muis? Uit het persbericht van Apple: "Speciaal voor veeleisende gebruikers heeft de Mighty Mouse vier afzonderlijk programmeerbare knoppen, maar hij is ook te gebruiken als éénknopsmuis voor gebruikers die liever met een eenvoudige muis werken."

Kijk, daar kunnen we wat mee. Apple heeft de muis ooit populair gemaakt, maar vervolgens is de ontwikkeling een beetje stil blijven staan. Terwijl de gebruikers van grijze pc's de beschikking kregen over muizen met talloze knoppen en scrollwieltjes, bleef Apple hardnekkig vasthouden aan de éénknopsmuis. Gehannes met het tegelijkertijd indrukken van die knop en de Control-toets was het gevolg.

Met de Mighty Mouse is dat gelukkig verleden tijd. Behalve vier knoppen heeft de nieuwe muis namelijk ook een scrollbal, waarmee je alle kanten op kunt scrollen: verticaal, horizontaal en – heel bijzonder – diagonaal.

Dat we op slag verliefd worden op de 'Mighty Mouse', komt echter niet door alle nieuwe functionaliteiten en knoppen, maar door het elegante ontwerp. Behalve mooie computers kan Apple dus ook prachtige muizen maken.

De Mighty Mouse kost 55 euro. "Slechts 55 euro", volgens Apple.

Ok, kom nu maar op met die reacties…