Het bedrijf Burstly, onder meer eigenaar van de populaire testomgeving voor apps TestFlight, is in handen van Apple gekomen. Apple bevestigde de overname vrijdagavond, meldt TechCrunch. Afgelopen woensdag kondigde TestFlight al aan te stoppen met de ondersteuning van Android-apps, een eerste indicatie voor de deal met Apple.

Bètatesten

Het is nog niet bekend of Apple het platform op lange termijn online houdt. De huidige klanten kunnen TestFlight vooralsnog wel blijven gebruiken. Met TestFlight is het mogelijk om bètaversies van apps te testen voordat ze in de App Store staan. Het is voor ontwikkelaars makkelijk om de test-apps te verspreiden en updates vrij te geven. Daarvoor hoeven testers niet veel meer te doen dan te klikken op een linkje.

Er geldt een maximum van honderd testtoestellen, behalve voor grote ontwikkelaars die een speciaal enterprise-dienst konden afnemen.

In-app advertenties

Burstly biedt naast TestFlight ook een in-app advertentieplatform genaamd SkyRocket. Apple heeft als beleid om geen toelichting te geven op overnames van kleine technologiebedrijven.