De computerproducent heeft de technologie maandag aan haar online winkel toegevoegd. Apple is het eerste bedrijf dat een licentie op 1-Click heeft genomen.

De deal is opmerkelijk, omdat Amazon onder vuur ligt vanwege het patent dat het e-commercebedrijf op de technologie uitoefent.

De 1-Clicktechnologie dient om het doen van een aankoop in een webwinkel zo makkelijk mogelijk te maken. Terugkerende klanten hoeven niet telkens opnieuw de benodigde gegevens in te voeren, zoals het creditcardnummer of het bezorgadres.

Amazon voorkomt zo dat potentiële klanten voortijdig afhaken. Uit onderzoeken is gebleken dat consumenten van een online aankoop afzien als het doen van de transactie te lang duurt.

De techniek wordt door Apple, en door andere, beschouwd als een van de grootste voordelen die Amazon heeft ten opzichte van de concurrentie. Maar veel critici zijn van mening dat de technologie te simpel is om door een patent beschermd te worden.

Amazon trekt zich van die kritiek weinig aan. Het bedrijf stapte enige tijd geleden nog naar de rechter omdat concurrent Barnesandnoble.com het patent zou hebben geschonden.

Hoewel in de zaak nog geen definitief oordeel is geveld, stelde de rechter in een voorlopige uitspraak Amazon in het gelijk.

Een woordvoerder van Apple liet weten dat het bedrijf waarschijnlijk zelf wel een 1-Click methode had kunnen maken, maar dat het zich 'verantwoordelijk wilde opstellen en het juiste wilde doen'.