De Apple Discussion Boards is de plek waar problemen met Apple-producten het eerst opduiken, zo meldt Apple Insider. De moderators en beheerders worden de laan uitgestuurd, tot ergernis van de gebruikers. "Het is zonde om te zien dat Apple niet de waarde erkent die het forum in het verleden had. Er zat een team van professionals dat enorm toegewijd was in het verbeteren van Apple's consumentenondersteuning."

Mac Observers meldt dat er een andere reden kan zijn voor het ontslag van de moderators. In het verleden zijn klachten over producten die nog niet door Apple erkend waren verwijderd, zoals bijvoorbeeld problemen rond de batterijen in de Macbooks. Het verwijderen van onderwerpen zorgde voor een heftige discussie over censuur. De Mac-site voegt er direct aan toe dat er nooit hard bewijs is geweest dat Apple bewust topics censureert om het bedrijfsimago geen schade toe te brengen.

.Mac

Apple-gebruikers ergeren zich op dit moment niet alleen aan het ontslag van de moderators. De laatste vier dagen haperen de .Mac-diensten Iweb en Idisk, zo schrijft Cnet. Reden voor gebruikers om de draak te steken met de Apple-slogan: 'It just works'. Apple zegt bekend te zijn met de problemen en naar een oplossing te zoeken.