Met de update voor de Iphone wordt een beveiligingslek in de Safari-browser van de telefoon gedicht. De verwachting is dat beveiligingsonderzoekers donderdag details over het 'kritieke beveiligingslek' zullen vrijgegeven tijdens de Black Hat 2007-conferentie in Las Vegas.

Het lek werd ontdekt door onderzoekers van Idependent Security Evaluators (ISE) en geeft een aanvaller, vanaf een wifi-hotspot of een kwaadaardige website, toegang tot data en applicaties op de telefoon.

Hackers stellen echter dat de update ook controleert of er veranderingen zijn aangebracht in de firmware van de telefoon. Zodra er veranderingen worden gedetecteerd wordt de telefoon gewist en opnieuw geïnstalleerd. Op die manier worden modificaties van een gebruiker gewist. Desalniettemin lukt het de update niet om de tools, die hackers tot nu toe hebben ontwikkeld om de firmware van de telefoon te modificeren, te kraken.

Afgezien van de update voor de Iphone heeft Apple ook een update vrijgegeven voor Safari 3 bèta. Apple wil alleen kwijt dat de update de beveiliging en stabiliteit van de webbrowser verbetert.

In de beveiligingsupdate voor Mac OS X worden maar liefst 45 lekken gedicht in diverse componenten van het besturingssysteem waaronder bzip2, Cfnetwork, Core Audio, cscope, gnuzip, Kerberos, mDNSResponder, pdfkit, php, Quartz Composer, samba, Webkit en Webcore.

De update voor de Iphone kan worden binnengehaald door mensen via Itunes als hun Iphone is aangesloten aan de pc.