Apple reageerde met een verklaring op een artikel uit de Daily Mail waarin gesuggereerd werd dat de werkomstandigheden in de Chinese Ipod-fabriek ondermaats zijn. In het artikel met de titel 'Ipod city' meldt de krant dat werknemers van de fabriek waar de Ipod Nano en Shuffle gemaakt worden, slechts 50 dollar per maand verdienen, 15-urige werkdagen draaien en in overvolle gebouwen moeten wonen.

Apple verklaart nu dat het bedrijf 'er alles aan doet om ervoor te zorgen dat de werkomstandigheden in het fabricageproces veilig zijn, werknemers met respect en waardigheid behandeld worden en in de productieprocessen verantwoord met het milieu wordt omgegaan.'

Apple onderzoekt op dit moment de werkomstandigheden in de Chinese Ipod-fabriek en benadrukt dat het overtredingen van de gedragsregels die op zijn website staan, niet tolereert. De gedragscode is gemodelleerd naar het gedragsreglement van de Electronische Industrie.

De fabriek die genoemd werd in het artikel van de Daily Mail is van Hon Hai Precision Industry, een bedrijf dat naast Apple ook voor onder andere Hewlett Packard produceert. De gedragscode die Apple op zijn website aanbiedt, refereert onder andere aan internationale werknemersstandaarden en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, zo laat het bedrijf weten.