De rechtbank in Haarlem heeft definitief het faillissement over iCentre uitgesproken. Eerder had de rechter al surseance van betaling verleend om de bewindvoerder de kans te geven in korte tijd orde op zaken te stellen. Het bedrijf was blijkbaar niet meer te redden.

De aangestelde curator onderhandelt nu verder met BAS Group en moet tevens de mogelijkheden van een doorstart onderzoeken. Curator is Rocco Mulder, die tot nu toe als bewindvoerder optrad.

Onduidelijke gevolgen voor klanten

Volgens CEO Schortinghuis van iCentre zouden tijdens de surseanceperiode de winkels van iCentre en de webshop gewoon open zijn. Nu het faillissement is uitgesproken, is niet duidelijk wat daarvan de gevolgen zijn voor klanten die mogelijk wel al een bestelling hebben lopen maar de spullen nog niet hebben gekregen.

Een woordvoerder van Potjonker, het advocatenkantoor waaraan Mulder is verbonden, kon daar niets over zeggen. Wel bevestigde hij dat de onderhandelingen met BAS Group nog niet zijn afgerond.

BAS wil 24 van de 34 winkels overnemen

Gisteren werd bekend dat BAS Group 24 van de 34 winkels van iCentre wil overnemen. Dat bleek uit een melding bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Onbekend is verder of daarbij nog personeel overgaat en hoe veel. Ook de locaties van de te overnemen winkels zijn nog niet bekend.