Het regent bedrijfsvertrouwelijke en belastende documenten in de Amerikaanse rechtszaak tussen Apple en Samsung. Het laatste wat de jury te zien krijgt: een 132 pagina's tellende presentatie (zie onderaan) van Samsung's product engineering team van 2 maart 2010, vier maanden voordat de Galaxy S uitkwam.

126 iPhone features voor Galaxy S

Op elke pagina wordt een feature van de iPhone behandeld die in de Galaxy S ontbreekt of gebrekkig is uitgevoerd. Het advies is telkens hetzelfde: zorg dat de Galaxy S meer op iPhone lijkt, meldt AllThingsD.

Het gaat bijvoorbeeld om de menustructuur, het virtuele toestenbord, de bel app, de sms app, de browser, de user interface als er gekoppeld wordt aan een pc, verschillende animatie- en geluidseffecten tot en met de lichtval op de iconen, die bij de iPhone “een luxueuze 3D illusie geeft".

Inbreuk onduidelijk

Het is een sappig document, waarvan Samsung tevergeefs de openbaarmaking heeft aangevochten. Maar alhoewel dergelijke documenten de publieke opinie en de jury kunnen beïnvloeden, blijft onduidelijk of er ook sprake is van concrete inbreuk.

De 126 behandelde features worden in elk geval niet gedekt door Apple's ingebrachte modelrechten en interfacepatenten. Rest hierbij de beschuldiging van het slaafs kopiëren van de 'look & feel' van de iPhone, gebaseerd op de zogenaamde trade dress. Het is bovendien niet duidelijk hoeveel van de voorgestelde verbeteringen uiteindelijk zijn doorgevoerd.

Volgens Samsung is het document wederom een voorbeeld van een grondige benchmark, zoals elke mobielmaker die veelvuldig uitvoert.

Slepende rechtszaak

De twee techgiganten slaan elkaar sinds vorige week om de oren in de rechtszaal in San Jose met vertrouwelijke documenten en belastende getuigenverklaringen. De zitting duurt naar verwachting nog tot eind augustus.

UPDATE: het gaat om 126 features, het document telt 132 pagina's

Samsung-document: iPhone is 126 keer beter dan Galaxy S