iTunes Connect, de service waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen toevoegen aan de App Store en hun apps kunnen beheren, is gesloten tijdens de kerst de week voor nieuwjaar. Apple waarschuwt developers geen prijsveranderingen of app-lanceringen te plannen tussen 23 en 28 december, deze worden niet doorgevoerd in de App Store.

"Prijsveranderingen die van tevoren ingepland zijn tijdens de stillegging zullen geen weergave krijgen in de App Store en zullen resulteren in het onverkoopbaar worden van je app."

Woensdag weer open

Ontwikkelaars die een app-lancering plannen tijdens de periode zullen moeten wachten totdat iTunes Connect weer opent. De app verschijnt dan op zijn vroegst op 29 december in de App Store. De woensdag na kerst zal iTunes Connect weer geopend zijn.

Het offline gaan van iTunes Connect kan de nodige ophef veroorzaken bij developers. Donderdag ging iTunes Connect onaangekondigd offline. "Je account wordt opgezet, kom terug binnen 24 uur", was de boodschap. Veel ontwikkelaars waren bang dat ze geblokkeerd waren door Apple, bericht Mobile Crunch. "Anderen winden zich enorm op omdat ze het idee hebben dat al hun sales weg kan zijn." Inmiddels is iTunes Connect weer bereikbaar.