Het zogeheten iWork for iCloud is op uitnodiging toegankelijk voor developers die gratis accounts hebben bij Apple. Voorheen kregen alleen app-makers met betaalde accounts toegang tot de cloud-kantoorsoftware die in de maak is. Apple onthulde zijn antwoord op Google Docs en Microsofts Office 365 in juni op zijn ontwikkelaarsbijeenkomst WWDC, schrijft Webwerelds Britse zustersite Macworld.

Nieuwe poging

De productiviteitsapps Pages, Keynote en Numbers (respectievelijk tekstverwerker, presentatiepakket en spreadsheet) zijn straks als nieuwe webapp te gebruiken. Dat geldt dan voor gebruikers van iOS, Mac OS X en ook Windows. iWork for iCloud is op laatstgenoemde besturingssysteem zelfs door Apple geshowd op WWDC. Naar verwachting is het debuut later dit jaar nog. Macworld heeft een preview van de aankomende cloud-suite.

Macs, iPhones, iPads en ook pc's krijgen iWork for iCloud:

Apple heeft al eerder geprobeerd om zijn iWork-software om te vormen tot SaaS (software as a service), De maker van Macs, iPhones en iPads heeft daar tot op heden geen succes mee geboekt. iWork.com, wat formeel altijd in bèta is gebleven, is in maart vorig jaar geschrapt.