De nieuwe computers die gebruikmaken van de Intel-chips zijn de nieuwe iMac en de laptop MacBook Pro. Beide worden uitgerust met een nieuwe Intel-chip, de Core Duo-processor. Volgens Apple is de nieuwe laptop tot vier keer zo snel als de PowerBook G4.

Apple maakte de laatste elf jaar gebruik van chips van IBM. De PowerPC-chip werd ontwikkeld door Motorola en IBM. De laatste jaren waren er echter de nodige problemen met de PowerPC-chips. IBM slaagde er niet in om de kloksnelheden in het door Apple gewenste tempo op te voeren. In juni 2005 kondigde Apple daarom de overstap naar Intel aan.

De nieuwe iMac is volgens Apple dubbel zo snel als zijn voorganger. De nieuwe iMac is per direct verkrijgbaar vanaf 1379 euro (voor een 1,83-GHz 17 inch iMac). De versie met 2,0 GHz en een 20-inch scherm komt op 1799 euro.

MacBook Pro

De MacBook Pro heeft een aluminium behuizing, een dikte van 2,5 centimeter en een gewicht van 2,5 kilo. De laptop is voorzien van een 15-inch beeldscherm en een ingebouwde iSight-videocamera voor videoconferenties onderweg.

Apple-topman Steve Jobs kwam superlatieven tekort om de nieuwe laptop aan te prijzen. "De prestaties van de Intel Core Duo-processor van de nieuwe MacBook Pro komen overeen met die van maar liefst twee G5-processors. Dit en het verbluffende superdunne ontwerp maken de MacBook Pro tot een revolutie op notebookgebied."

De nieuwe MacBook Pro is vanaf februari verkrijgbaar. De versie met een snelheid van 1,67 GHz krijgt een adviesprijs van 2139 euro. Wie een MacBook Pro met een processor van 1,83 GHz wil, moet 2689 euro neertellen.