De Apple-topman deed zijn uitspraak woensdag in een podiumgesprek met Wall Street Journal-journalist Walt Mossberg, op de conferentie 'D: All Things Digital' van de krant.

Jobs sprak over het succes van de Itunes-software van Apple en claimde dat er meer dan 300 miljoen kopieën van het programma in omloop zijn. Mossberg leidde hier uit af dat Apple daardoor een 'enorme Windows software-ontwikkelaar is' en vroeg wat Jobs daarvan vond. Jobs antwoordde dat Apple veel brieven krijgt van mensen voor wie Itunes het favoriete Windows-programma is. "Het is alsof je een glas ijswater geeft aan iemand in de hel", verklaarde hij vervolgens.

Het is niet voor het eerst dat Jobs zich negatief uitlaat over concurrent Microsoft en diens programma's. In 1996 deed hij op dezelfde conferentie de uitspraak "Het enige probleem met Microsoft is dat ze echt geen smaak hebben, ze hebben absoluut geen smaak".

Jobs bekende woensdag tijdens de conferentie ook dat hij regelmatig het blog 'The Secret Diary of Steve Jobs' leest. De blogsite wordt bijgehouden door een anonieme schrijver die bekend staat als Fake Steve Jobs (FSJ). Donderdag schreef FSJ over 'zijn vergelijking' dat deze niet helemaal op gaat. "Je komt niet meer van de hel af als je er in zit. Je kunt wel van Windows afkomen", aldus de anonieme imitator.

Op de website van de conferentie zijn videobeelden te zien, onder andere van een gezamenlijk interview met Steve Jobs en Bill Gates.