Apple heeft al eerder relaties aangeknoopt met Cisco en IBM om de zakelijke markt te bewerken, maar ziet in een vaste verbintenis met Microsoft nog veel meer potentie.

"Als je terugkijkt zie je dat IBM en Apple elkaars vijanden waren, net als Apple en Microsoft", zegt Tim Cook. "Maar goedbeschouwd kunnen Microsoft en Apple veel meer samenwerken. Dat is goed voor onze klanten en dat is waarom we dat gaan doen. Ik geloof niet in het koesteren van wraakgevoelens."

Microsoft verrast met optreden bij Apple

Microsoft maakte onlangs nog een verrassende entree op het podium van Apple bij de presentatie van de nieuwe tablet iPad Pro, waarop Microsoft Office kan draaien. Met IBM heeft Apple nu al anderhalf jaar een samenwerkingsverband terwijl sinds enige maanden ook Cisco een partner is.

Cook zei tijdens de conferentie BoxWorks 2015 dat Apple in de laatste twaalf maanden al 25 miljard dollar aan omzet uit de zakelijke markt heeft gehaald. "Het is geen hobby, maar echte business. En we staan nog maar aan het begin. Hemeltjelief, we zijn zelfs nog niet eens begonnen."