Het aantal verkochte iPhones staat inmiddels op 1,4 miljoen. Dat betekent dat Apple in de laatste drie weken van september – na de prijsverlaging – vierhonderdduizend telefoons heeft kunnen wegzetten.

Dat blijkt uit de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple. In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar draaide de computerfabrikant een omzet van 6,2 miljard dollar en bedroeg de winst 904 miljoen dollar (67 procent hoger dan vorig jaar). Daarmee overtrof Apple de verwachtingen van analisten. Voor het huidige kwartaal verwacht Apple een winst van 1,42 dollar per aandeel en een omzet van 9,2 miljard dollar.

Het aantal verkochte Macs steeg met 34 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat betekent dat het marktaandeel van Apple op de pc-markt groeit: volgens cijfers van Gartner en IDC groeit de wereldwijde pc-markt met 15 procent. Apple verkocht in totaal 2,1 miljoen Macs in het laatste kwartaal: het hoogste aantal ooit. Daarnaast gingen er in het laatste kwartaal 10,2 miljoen iPods over de toonbank.

Beleggers reageerden enthousiast op de cijfers van Apple. Het aandeel steeg met 7,8 procent.