Het merendeel van de 2 miljoen iPads is in Amerika verkocht. Sinds afgelopen weekend is de tablet ook verkijgbaar in negen andere landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Vanaf juli wordt dit aantal landen uitgebreid, en zal het apparaat ook officieel in Nederland te koop zijn.

De snel bereikte mijlpaal van 2 miljoen exemplaren is opmerkelijk. Tablet-pc's zijn nooit populair geweest totdat Apple er een introduceerde. Ten tijde van de iPhone-introductie werden de - toen ook hoge - verkoopcijfers gedeeltelijk toegewezen aan de subsidie die telecomoperators geven op op veel het toestel. Dit is bij de iPad niet het geval.

Tevreden Jobs

Apple ceo Steve Jobs is dan ook zeer tevreden. "Klanten overal ter wereld ervaren de magie van de iPad, en ze vinden het blijkbaar net zo geweldig als wij", prijst de topman zijn waar aan op de Apple-site. "We waarderen hun geduld, en we werken hard om genoeg iPad's voor iedereen te bouwen." Hiermee verwijst hij naar verschillende berichten over iPad-tekorten.

De iPad werd op 3 april dit jaar geïntroduceerd en breikte de grens van 1 miljoen exemplaren in 28 dagen. Er zijn inmiddels 5.000 applicaties beschikbaar via de App Store die speciaal voor de tablet zijn ontwikkeld.