Apple heeft in twee dagen tijd 270.000 Iphones en gerelateerde producten zoals Iphone-accessoires verkocht, zo heeft Apple bekendgemaakt bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. De Iphone werd op 29 juni geïntroduceerd, een dag voordat het kwartaal eindigde.

Hoeveel Iphones er daadwerkelijk zijn verkocht, blijft enigszins onduidelijk omdat het bedrijf het aantal verkochte telefoons heeft opgeteld bij de verkochte accessoires en bijbehorende producten van derden. Deze producten zijn samen goed geweest voor een omzet van 5 miljoen dollar.

Eerder deze week bleek al uit cijfers van partner AT&T dat er in die twee dagen 146.000 Iphone-klanten waren geactiveerd. Volgens Apple-topman Steve Jobs heeft de Iphone 'een goede start' gehad. Hij hoopt dat aan het eind van het derde kwartaal één miljoen exemplaren van de Iphone over de toonbank zijn gegaan.

De winst van Apple is het afgelopen kwartaal met 73 procent gestegen tot 818 miljoen dollar. De omzet kwam uit op 5,4 miljard dollar. Dat is zeker een miljard dollar meer dan in dezelfde periode in 2006.

De positieve cijfers zijn te danken aan de gestegen vraag naar Macs en Ipods. In het tweede kwartaal verscheepte Apple bijna 1,8 miljoen Macs computers. Dat is 33 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal verkochte Ipods steeg met 21 procent tot 9,8 miljoen stuks.