Drones kennen handige toepassingen, maar er zijn ook flinke nadelen. Denk aan verstoring van rust, vliegverkeer en criminelen die wel iets zien in de drone als spionagemiddel. Hoewel de regels voor het gebruik van drones sterk verschillen per land en staat (VS), ziet Apple wel brood in de verkoop van drones en verkoopt het nu naast kleine minidrones ook grote professionele varianten.

Zo zijn in de Amerikaanse online winkel van het bedrijf de DJI Phantom 3 Advanced en Phantom 3 Professional opgedoken - drones bedoeld voor serieus gebruik, bijvoorbeeld door fotografen of nieuwsorganisaties. De apparaten kosten respectievelijk 1000 en 1260 dollar per stuk en zijn uitgerust met een camera en iPad-dock.

Met deze high-end accesoires hoopt Apple extra waarde toe te voegen aan de iPad, net zoals het met andere non-Apple items uit de online winkel de mogelijkheden van zijn eigen producten uitbreidt. Volgens Mashable is Apple niet van plan de drones op korte termijn ook naar de fysieke Apple Stores te brengen.

Nederland blijft het met Parrots doen

Apple verkoopt ook in Nederland drones, maar beperkt zich voorlopig tot de goedkopere en kleinere Parrot-modellen die meer op hobbyisten zijn gericht.