Het zijn nog kleine stapjes, maar Apple laat zien bereid te zijn in ieder geval een deel van de oude functionaliteit van iWork voor OS X te herstellen. Vorige maand besloot Apple dat iWork voor zowel iOS als OS X voortaan gratis zou zijn en bracht in zijn vernieuwingswoede de onderliggende codebase op hetzelfde niveau. Dit ging ten koste van een aantal features in de desktopversie.

In updates die Apple donderdag heeft doorgevoerd voor Pages, Numbers en Keynote, heeft Apple onder andere de aanpasbare werkbalken terugbracht. Voor elke afzonderlijke applicaties zijn er specifieke updates die bijvoorbeeld lineaalhulp in Pages herstellen en paginaovergangen in Keynote terugbrengen.

Apple beloofde twee weken terug iets te gaan doen aan de klachten die het binnenkreeg nadat het op 22 oktober de herziene applicaties op de markt bracht. In de verklaring zei de leverancier toe dat het 18 ontbrekende features voor iWork komende zes maanden opnieuw zal introduceren. Uit de commentaren op de Mac App Store en op Twitter blijkt echter dat nog niet iedereen tevreden is met de eerste geste van Apple: