Het kleine softwareontwikkelingsbedrijf uit Dublin sleept Apple nu voor de rechter omdat Apple adverteert op het zoekwoord iWatch in Google. De zaak komt voor in Milaan, meldt Bloomberg. De klacht is dat Apple adverteert met zijn Apple Watch in de zoekresultaten die gebruikers van Google krijgen als ze zoeken op iWatch.

Volgens de advocaat van Probendi heeft Apple nooit gereageerd op klachten en vragen vanuit Probendi en Google zegt dat ze niet voor de links verantwoordelijk zijn. Probendi-oprichter Daniele di Salvo heeft vorig jaar al een waarschuwing gegeven aan Apple vanwege het gebruik van de term iWatch. Probendi zou zelf bezig zijn met een Android-gedreven smartwatch, de iWatch. Dat project zou nu tijdelijk in ruste zijn.

De iWatch is 87 miljoen euro waard

Volgens Probendi is het merk iWatch 87 miljoen euro waard. De eerste hoorzitting in de zaak wordt op 11 november gehouden voor de rechter in Milaan.

De kans dat Probendi de zaak wint is klein. Google heeft twee jaar geleden een belangrijke stap genomen in zijn beleid om merken toe te staan in zijn zoekresultaten, waardoor je met je merk kan adverteren op het zoeken naar een concurrerend merk.