Als je Centraal Beheer-app activeert, dan verschijnt er meteen een grote barst in het scherm, waarna alle icoontjes naar beneden tuimelen. Maar het ludieke effect is volgens Apple 'verwarrend' en de app is geweigerd voor de App Store. Maker van de applicatie, mobiel marketingbedrijf IceMobile, heeft uit frustatie een YouTube-filmpje gemaakt met een demonstratie van de app.

Geen sneaky viral

Desgevraagd ontkent Ralph Cohen, ceo en oprichter van IceMobile, stellig dat er sprake is van een doorgestoken kaart in de vorm van een slimme viral. "Was het maar waar", aldus Cohen tegen Webwereld. "Maar nee, we hebben meerdere keren mailcontact gehad met Apple. De eerste keer moesten ze er nog over nadenken en de tweede keer kregen we te horen dat ie was afgekeurd, omdat het 'verwarrend zou zijn voor gebruikers'.

IceMobile heeft de app zelfs nog aangepast met een aquarium in plaats van het iPhone menu."Maar die werd ook afgekeurd. Ik denk dat het 99,9 procent zeker is dat deze app er niet doorkomt", aldus Cohen, die de app zelf heeft bedacht. IceMobile broedt nog op andere mogelijkheden.