De films moeten vanaf eind 2006 verkrijgbaar zijn in Apple's online muziekwinkel, zo schrijft entertainment-site Variety. Apple-baas Steve Jobs wil de films verkopen voor een vaste prijs van 9,95 dollar per stuk. De Amerikaanse studio's willen hier niet in meegaan. Zij willen liever populaire films tegen een hogere prijs aanbieden en minder populaire tegen een lagere prijs.

Apple heeft al de nodige experimenten gedaan door onder andere videoclips aan te bieden, onder andere door de mini-serie Battlestar Galactica tegen een prijs van bijna vijftien dollar aan te bieden. Volgens Variety is Apple bereid water bij de wijn te doen en de filmprijzen te laten variëren van 9,95 tot 19,95 dollar per film.

In tegenstelling tot de muziekmarkt zal Apple de nodige concurrentie moeten dulden. Partijen als Cinemanow en Movielink hebben al het nodige marktaandeel verworven. Tevens zijn de makers van de populaire distributiesoftware Bittorrent in gesprek met filmhuizen waaronder Warner Brothers voor het betaald aanbieden van films.