'Windows en Macs gaan haast hand in hand samen. Ze draaien dezelfde software en ze kunnen over het algemeen goed met elkaar communiceren. Er is voor Windows-gebruikers geen enkele reden om argwanend tegenover het alternatieve besturingssysteem te staan', zo valt te lezen in een speciale boodschap van Apple aan Windows-gebruikers. Apple pikt uit de grote stapel mythes die de afgelopen jaren ontstaan zijn, de zes belangrijkste onderwerpen. Apple vindt het tijd om de Windows-gebruikers eens bij te praten.

Mythe 1: Iedereen gebruikt Windows

'Als je een accountant bent, dan ben je waarschijnlijk omringd door allemaal beige Windows-dozen, maar als je werkzaam bent in de creatieve sector dan is de kans heel groot dat je werkt met een Mac', zo opent Apple zijn offensief. Miljoenen mensen gebruiken een Mac. En zelfs de twee laatste presidenten van de Verenigde Staten gebruiken een Mac.

Mythe 2: Macs werken niet met pc's.

'De grootste onzin. Dagelijks worden miljoenen documenten, emailtjes en chatberichten tussen Mac- en Windowscomputers heen en weer gestuurd. Dat werkt omdat Macs zodanig ontworpen zijn dat ze naadloos kunnen samenwerken met pc's en heel gemakkelijk in een pc-netwerk gebruikt kunnen worden.'

Mythe 3: Er is niet zo veel software beschikbaar

'Er zijn al meer dan 15.000 toepassingen beschikbaar', zegt Apple. Alle belangrijke en minder belangrijke programma's zijn er ook voor de Mac. 'En zelfs als je een programma ontdekt dat niet werk met het Mac OS dan kun je het altijd nog draaien met behulp van Virtual PC'.

Mythe 4: Office draait niet op een Mac

Apple besteedt een apart punt aan het Office-pakket van Microsoft. 'Office X voor Mac OS X is volgens Microsoft zelfs beter dan het broertje voor Windows omdat er mogelijkheden inzitten die alleen in de Mac-versie geïntegreerd zijn', zo kraait Apple euforisch.

Mythe 5: Windows heeft de kwaliteit van Mac bijna ingehaald

Apple is zo eerlijk om toe te geven dat Microsoft een grote stap voorwaarts gedaan heeft met de lancering van Windows XP. 'Maar', zo schrijft het bedrijf, 'Mac OS X stuurt Microsoft terug naar de tekentafel. Op het gebied van graphics, multimedia en gebruiksgemak laat Apple Microsoft ver achter is.'

Mythe 6: Macs zijn gemakkelijker te gebruiken dan pc's

Apple heeft hierop slechts een kort antwoord: 'helemaal schuldig'. Aan de gebruiker zelf om te oordelen welk systeem de echte winnaar is.