Apple heeft een topvrouw in huis gehaald. Opnieuw is er een connectie met de modewereld. Waar eerder dit jaar de Belgische zakelijk leider Paul Deneve van modehuis Yves Saint Laurent in Parijs naar Cupertino verhuisde, is het nu Angela Ahrendts, de afgelopen 7 jaar CEO van het luxueuze Britse modehuis Burberry, die Apple komt versterken.

Meteen directie in

Ahrendts schiet in één klap door naar de Apple-top. Als senior vice president en lid van het directieteam dat rapport uitbrengt aan CEO Tim Cook. De Amerikaanse zakenvrouw neemt de al een jaar vrijstaande positie als leider van Apple’s retailafdeling in en krijgt de verantwoordelijkheid over de strategische richting, uitbreiding en dagelijkse leiding van zowel de fysieke als de online winkels van Apple.

Haar voorganger als leidinggevende bij Apple’s retail, voormalig Dixons-topman John Browett, hield het vorig jaar in die functie nog geen half jaar vol. Browett zou niet passen in de bedrijfscultuur en zou bovendien naar verluidt enkele fouten hebben gemaakt op het gebied van personeelsbezetting. Na zijn start in april 2012 was het in oktober van dat jaar al weer gedaan. Verschil met Browett is wel dat Ahrendts, die in het voorjaar van 2014 begint bij Apple, meteen directielid wordt.