De vacatures van Apple verraden de komst van OV-functionaliteit in kaartendienst Apple Maps. Cupertino zoekt hulp van buitenaf voor het team dat werkt aan het bouwen van een openbaar vervoer-platform op een “massale schaal.” Apple noemt het ontbreken van routebeschrijvingen voor bussen, treinen en metro's binnen Apple Maps letterlijk één van de meest duidelijke tekortkomingen.

Oplossen van complexe problemen

Bij de functieomschrijvingen staat expliciet aangegeven dat een klein team gaat werken aan het implementeren van OV-functionaliteit in Apple Maps. Zij die solliciteren moeten bij de bouw aan “het beste OV-platform ter wereld” ook rekening houden met het oplossen van complexe problemen. Naast een ervaren teamleider is Apple op zoek naar een voortreffelijke C++-softwareontwikkelaar.

De introductie van Apple Maps op iOS 6 een jaar geleden was ook zeker problematisch te noemen. De eigen kaartendienst rammelde aan alle kanten, terwijl concurrent Google Maps als native app moest vertrekken.

In een open brief aan alle Apple-gebruikers bood Tim Cook zelfs zijn excuses aan en tipte zowaar een aantal alternatieven. Apple beloofde direct verbeteringen, de aanstaande OV-functie moet daar één van zijn. Apple kocht daarvoor eerder dit jaar al de OV-apps HopStop en Embark op.

Vacature Apple Maps-ontwikkelaar