De rechter in Manhattan geeft Apple ongelijk wat betreft antitrust-controleur Michael Bromwich. Apple is vorig jaar schuldig bevonden aan illegale prijsafspraken met uitgevers bij de verkoop van e-books. Sindsdien moet Bromwich controleren of het bedrijf zich aan de opgelegde regels houdt. Maar de spanningen liepen al snel hoog op, met een door Apple aangespannen rechtszaak als kookpunt.

Volgens Apple overschrijdt Bromwich zijn mandaat, door onder meer op agressieve wijze topmensen binnen het bedrijf te benaderen. Iets wat zou worden gestimuleerd door zijn voorgestelde uurtarief van 1100 dollar. De man zou bovendien persoonlijke vooroordelen hebben tegen de e-bookverkoper.

'Niets ongepast'

Maar volgens rechter Denise Cote doet Bromwich gewoon zijn werk, en is er "niets ongepast" aan de verklaring van de toezichthoudende advocaat, zo meldt Reuters. De verzoeken die Bromwich aan Apple heeft gedaan in het kader van zijn toezicht moeten daarom gewoon ingewilligd worden. Apple-advocaat Theodore Boutrous liet na de uitspraak direct weten in beroep te zullen gaan.